Intelligente functionele training

Ben jij een recreatief sporter? Ga jij maar al te graag fietsen in jouw vrije tijd? Of kan je er niet aan weerstaan om die loopschoenen aan te trekken en enkele kilometers te gaan lopen?

Je hebt wellicht al gehoord van foamrollen, stretchen, core-control, proprioceptie, stabiliteit, flexibiliteit, ... maar weet niet goed hoe je hieraan begint.

Onze praktijk begeleidt al jaren sporters, van beginnend tot het allerhoogste niveau! Graag willen we onze ervaring delen met gemotiveerde sporters. Het is namelijk onze missie prestaties te optimaliseren en letsels te voorkomen. Heis je sportactiviteit naar een hoger niveau, bevorder je herstel en blijf gezond door balans te brengen in je lieve lijf.

Daarom bieden we de lessen 'intelligente functionele training' aan. Deze worden professioneel begeleid door een ervaren kine8 therapeut en bestaan uit een weloverwogen mix van balans, mobiliteit, flexibiliteit, stabiliteit en kracht.

De lessen gaan momenteel door op woensdagavond in de oefenzaal om 19.30. Bij interesse gelieve te mailen

Kost? 15 € per losse les / 60€ voor 5 beurten (3 maand geldig)

Schouderclass-footclass-bekken/heup/lage rugclass

Nieuw op maandagavond is de schouderclass-footclass-bekken/heup/lage rugclass. Er gaan in beperkte groepjes gedurende 3 maandagen afwisselend een schouderclass, footclass en heup/lage rug class door. Hierin leer je zelf heel wat technieken om je basis sterker en efficiënter te maken.

Schouder class:

Je hebt een voorgeschiedenis van schouder- of nekklachten of een verkeerde houding. We helpen je op weg naar een schouder in balans. Begrijp hoe je schouder werkt en wat je vooral wel en niet moet doen. Je beschikt na de opleiding over een hele reeks tools en oefeningen die je dagelijks kan inzetten voor een sterkere, stabielere en efficiëntere schouderfunctie.

Foot class:

Je voeten zijn het startpunt van de beweging. Via deze korte opleiding krijg je inzicht in de functie en leer je heel wat technieken om deze basis sterker, gezonder en efficiënter te maken. Je zal verstelt staan over de progressie die het met zich meebrengt. Veel sporters vergeten hoe belangrijk dit is. Wist je dat een verstoorde voetfunctie heel wat problemen hogerop kan veroorzaken?

Heup-bekken-lage rug class: