Wanneer ga je naar een manueel therapeut?

Als je last hebt van stroeve gewrichten en spieren kan manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeut gaat op zoek naar de oorzaak en streeft naar een duurzame oplossing voor je klachten en de functionele hinder die je ondervindt. Vaak heb je reeds na de eerste behandeling merkbaar resultaat onder de vorm van minder functionele hinder en/of pijn.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van meest voorkomende klachten die behandeld worden:

  • Nekpijn en/of-hinder al dan niet met uitstraling
  • Schouderpijn
  • Lage rugklachten
  • Hoofdpijn en/of duizeligheid die hun oorzaak hebben in de hals
  • Last ter hoogte van de middenrug
  • Problemen ter hoogte van het bekken
    ...

Werkwijze manuele therapie

Je eerste afspraak: SNEL DUIDELIJKHEID!
Tijdens de eerste consultatie stellen we je allerlei vragen die nuttig kunnen zijn om je probleem beter te begrijpen. Daarna volgt een uitgebreid functioneel onderzoek. Verschillende weefsels en structuren worden hierbij getest. Als manueel therapeut zijn we in staat om verbanden te leggen tussen de verschillende zones in je lichaam. Vervolgens wordt het eventuele verdere verloop van de behandeling samen besproken.

Al snel wordt dus een oplossing voor je probleem aangeboden. Bij de meeste klachten wordt ook heel snel resultaat geboekt!

Behandelmethode

We beschikken over een ruim arsenaal erg specifieke manuele technieken (mobilisaties, manipulaties, dry needling...) om je gewrichten en andere weefsels te harmoniseren. Daarnaast zijn ook de oefentherapie en allerlei adviezen omtrend leefgewoontes en houding heel belangrijk om te voorkomen dat je hervalt!