Hier worden problemen en afwijkingen die zich ter hoogte van de voet manifesteren behandeld. Ook hoger gelegen klachten zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, komen voor podologie in aanmerking. Katrien De Baerdemaecker legt perfect de brug tussen podologie en kinesitherapie daar ze beide is van opleiding.

Bij kine8 leggen we voornamelijk de nadruk om corrigerend, ondersteunend en/ of ontlastend te werken via zooltherapie, vilt, tape, siliconen.

Zowel kinderen, volwassen en oudere mensen komen in aanmerking voor een podologische behandeling. Ook diabetes-, reumapatiënten en sporters kunnen hier met hun specifieke klachten terecht.

Hieronder vind je een overzicht van enkele veel voorkomende klachten

  • hielpijn
  • vermoeide benen
  • platvoeten en/of gestoord gangpatroon. (zo jong mogelijk behandelen is de boodschap.)
  • overbelastingsletsels bij sportlui
  • beenlengteverschil met gerelateerde klachten
  • vormafwijkingen aan de voet vb. hallux abductor valgus
  • ...

Werkwijze

1-anamnese

Een onderzoek begint steeds met het stellen van allerlei vragen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk te weten te komen over jouw specifieke voorgeschiedenis. Oude letsels, doelen , conditie,… worden besproken.

2- Medische beeldvorming

Indien er beeldvorming (RX, CT-scans, NMR, …) beschikbaar is, worden deze onderling besproken en opgenomen in het dossier. Het is belangrijk deze bij te hebben!

3- functioneel biomechanisch onderzoek

Dit gedeelte verschaft ons uitgebreid info omtrent het functioneren van je lichaam. Zo testen we tal van zaken die je stappen/lopen beïnvloeden zoals een beenlengteverschil, gewrichtsmobiliteit, verkorte of verzwakte spiergroepen, …

4-biomechanische metingen

Deze verschaffen ons de nodige info over de structuur van de voeten/benen.

5-Loop- gangaanalyse

Dit is het dynamische deel waarbij jouw specifiek bewegingspatroon grondig onder de loep wordt genomen. Terwijl je loopt analyseren we je patroon door middel van video, speciale software en drukmetingen. Gelinkt aan de resultaten uit voorgaande onderzoeken, krijgen we een duidelijk beeld van de situatie. De oorzaak van je eventuele klacht komt hier meestal aan de oppervlakte.

6- correctief plan

Na het onderzoek werken we een correctief plan uit om je efficiënter, comfortabeler, klachtenvrij en/of sneller te doen lopen. Zolen , schoenadvies en andere raadgevingen kunnen hierbij aan bod komen. Zo nodig wordt multidisciplinair overlegd binnen ons team.

7-Verslag